Există oameni cu care relaționăm și nu rămânem cu nimic și există oameni care îți transmit, INSTANT, viață! Încă de la prima întâlnire cu Andreea Vedinaș știi că ai în față o ființă aparte. La doar 23 de ani, mică de statură, gingașă și perspicace, tânăra sătmăreancă, născută la Tășnad și adoptată de Oradea datorită studiilor, captivează imediat privirile și prima întrebare ce îți vine în minte este: “Oare cu ce se ocupă?” Uneori lasă impresia că este adânc împământată, alteori parcă e un înger coborât printre pământeni doar ca să le zâmbească! Și asta face parte din farmecul ei personal, din “trusa“ de artist cu care a înzestrat-o Universul.

“Am  23 de ani și pictez de la 3 ani. Iubesc arta! Sunt și solist vocal (muzică populară). Sunt o fire veselă, mereu cu zâmbetul pe buze, sensibilă și copilăroasă în același timp“. Aceasta este scurta autodescriere pe care Andreea și-a făcut-o, din modestie, mai mult la insistențele mele…

De ce am ales să vi-o prezint pe Andreea? Pentru că ea este, probabil, printre cele mai talentate artiste ce dau strălucire artei egiptene. De ce Egipt? “Pentru că am fost, dintotdeauna, fascinată de piramide, de imaginile, enigmele și hieroglifele de pe piramidele egiptene, precum și dei culorile prin care erau reprezentate aceste personaje enigmatice“, povestește tânăra pictoriță. Tablourile ei dau stil oricărei încăperi în care sunt expuse. Personaje emanând feminitate, animale-simbol și un surprinzător joc de culori transpun, brusc, privitorul într-o lume veche, dar de neuitat, a unui Egipt înfloritor.

Dacă arta egipteană necesită, în sine, o abordare mai specială, ei bine, Andreea rămâne deschisă și la alte stiluri sau teme. “De când am ,,pășit” în tărâmul Terapiei Theta Healing, am o atracție inexplicabilă de a picta îngeri, ființele luminii“, se confesează Andreea. “Visul meu este să ajung un artist cunoscut și să împărtășesc bucuria mea de a picta cu fiecare dintre voi. Pictorii pictează ce le place“, conchide, într-un mod jucăuș și tonic, mica pictoriță.

 

Dacă vreți să o cunoașteți pe Andreea Vedinaș, să îi admirați creațiile și, de ce nu, să le achiziționați, puteți să îi scrieți pe adresa de e-mail andrea_vedi@yahoo.com.

Teodora Ivan