Terapia prin culoare a devenit un trend al zilelor noastre, reprezentând o dorință a sufletului  de a-și manifesta măreția, creativitatea și, uneori, vulnerabilitatea. Am ales să începem seria prezentărilor artiștilor orădeni cu Alina B. Îi respectăm anonimatul, deoarece preferă să lase arta să se exprime în locul ei. „Alina B. este un numele ce reprezintă o parte din mine și din viața mea”, își începe mărturisirea tânăra artistă, care povestește că a început să deseneze încă din copilărie, ca o moștenire din partea bunicii paterne, fără a avea studii în domeniu. Așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, meseria de make-up artist și cosmeticiană au ajutat-o în marele click, ce s-a produs în 2011, când căutările au condus-o către o formă de terapie pentru propria dezvoltare personala, „pentru că simțeam că vindecarea corpului începe din suflet”.
Fiindcă în toate există un început, pentru Alina B. acesta a venit, pur si simplu, într-o seară de noiembrie, când a conștientizat cuvintele marelui Vincent Van Gogh: „Eu îmi visez picturile, iar apoi îmi pictez visele…” De mai bine de șapte ani, Alina B. dă viață și culoare oricărui produs/spațiu ce necesită o mică transformare… Prin culoare a descoperit mai multe tehnici pe care le-a abordat de-a lungul anilor:acril, ulei, tehnica șervețelului, reciclarea dozelor, borcanelor, sticlelor de orice fel, înfrumusețarea diferitelor obiecte de mobilier, desen în creion, pictură pe lemn. Dacă la început a dorit doar să realizeze cadouri speciale pentru cei dragi, în timp a ajuns să producă, la comandă, obiecte unicat. „Am ținut să aduc un pic de bucurie, cu anumite ocazii care mi s-au oferit, unor grupuri de copilași, la care încercam să le insuflu plăcerea de a lucra cu puțină culoare, într-un alt mod decât erau obișnuiți la școală sau grădiniță, care, la urma urmei, a fost o încântare a sufletului pentru ei, dar și pentru mine”, mărturisește Alina B.
Handmade by Alina B. nu se oprește doar la creații pe spații mici. Alina B. își dorește să picteze pereții saloanelor pentru copiii abandonați în spitale și nu numai. „Consider că pictura, sub orice formă a ei de exprimare, ar fi necesară prin voluntariat, implementată, măcar, în centrele de plasament și la pacienții spitalelor, unde boala este o agonie. Fiecare culoare îmbunătățește și stimulează starea de spirit, emoțională, fizică și psihică a fiecărei persoane, fapt pentru care, cel puțin pentru câteva clipe, fiecare merită să se poată exprima într-un fel a lui, personal.     Cromoterapia este absorția armonioasă a culorilor de către organism, fiind considerată necesară pentru întreținerea naturală a sănătății, de aceea este indicată o astfel de terapie de câteva ori pe săptămână”, conchide Alina B.