Dacă vrei să îți schimbi starea de spirit, să treci de la tristețe la bucurie, privește tablourile lui Marius Ionuț Boc! Dacă vrei să dai viață unei încăperi impersonale, pune într-un colț o lucrare semnată de Marius Ionuț Boc și întregul spațiu își schimbă vibrația și devine, brusc, plin de culoare!
Când l-am întâlnit pentru prima oară pe Marius Boc, la Beiuș, am fost surprinsă de modestia pe care i-am citit-o în privire, dat fiind folclorul privind mândria caracteristică oamenilor din zonă… Am fost și mai surprinsă să aflu că este pictor, iar din acest moment, am insistat să-și lase modestia la o parte și sa îmi permită să intru în universul său pentru a-i prezenta lucrările.
Când nu pictează icoane pe lemn sau pe sticlă, ce șochează prin naturalețea și viața pe care o transmit, tânărul artist lasă pensula să se joace pe pânză, combinând toate culorile. Doar privindu-i tablourile (am fost revoltată că Facebook nu mă lasă să pun într-o postare decât 42 de fotografii…), îți dai seama de bogăția de sentimente, de multitudinea de stări și de bucuria de viață din interiorul OMULUI Marius Boc.
Absolvent al Facultății de Arte Vizuale – Universitatea din Oradea, promoția 2003, Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala UAP Oradea secțiunea Pictură, în prezent profesor de Pictură la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea – Structura Clubul Copiilor și Elevilor Ștei, Marius Ionuț Boc este unul dintre tinerii artiști bihoreni în care merită să investim încredere și să îi mulțumim că, prin intermediul lucrărilor sale, ne aduce aminte de abundența de culori ce zace în fiecare dintre noi!
Teodora Ivan